Štvrťfinálová séria proti Martinu štartuje už zajtra

Už zajtra nás čaká prvý štvrťfinálový súboj proti Martinu. V základnej časti sa všetky stretnutia skončili najtesnejším výsledkom a o víťazovi rozhodoval len jeden gól. Hoci stretnutia boli vyrovnané, o gól naviac vždy strelili „rytieri“ a na konte majú zo vzájomných stretnutí 4 výhry. Play-off je však nová súťaž, v ktorej sa neohliadame za predchádzajúcimi výsledkami a začíname odznova. Prvé dve stretnutia sú naplánované v Martine na utorok a stredu.

 

Spartak bojoval o postup do play-off do poslednej chvíle. Záver sezóny sa nám však podaril, a v posledných zápasoch základnej časti sme si z desiatich zápasov pripísali na svoje konto až 6 víťazstiev. Po pripísaní bodových koeficientov, sme napokon postúpili do vyraďovacej časti priamo a vyhli sme sa predkolu.

 

Našim štvrťfinálovým súperom sa stáva Martin, s ktorým sme odohrali 4 vyrovnané stretnutia, ktoré sa ako sme už spomínali v úvode, vždy skončili najtesnejším rozdielom. Môžeme tak čakať atraktívne súboje vo vyraďovacej časti. Prvé dve stretnutia odohráme na ľade Martinčanov už zajtra 8.3. a v stredu 9.3. o 18:00. Séria sa presúva do Dubnice cez víkend, zápasy nás čakajú v sobotu 12.3. a v nedeľu 13.3. v rovnakom čase a to o 18:00.

 

Vyjadrenie hlavného trénera Romana Chatrnúcha pred štartom štvrťfinále

 

K priebehu základnej časti  nám povedal pár slov aj hlavný tréner mužstva Roman Chatrnúch: „So základnou časťou nie sme veľmi spokojní. Vzhľadom na mnohé zranenia dostali šance ďalší hráči, ktorí sa nie vždy dokázali chopiť príležitosti, tak ako sa od nich očakávalo. Čakal som hladší priebeh základnej časti, napokon sme si play-off zaistili až na poslednú chvíľu,“ vyslovil svoje pocity zo základnej časti tréner.

Súper v play-off je jasný, stretneme sa s Martinom, ktorý po základnej časti obsadil 3. priečku. Podľa trénera je tím pripravený na to, že do série nevstupuje ako favorit. „Sme si vedomí, že Martin je jasný favorit. Aj keď zápasy v základnej časti boli vyrovnané, ani raz sme nedokázali vyhrať. Súper má silný káder, s dobrými korčuliarmi a skúsenými hráčmi.“ Spartak však nechce svojmu súperovi nič darovať zadarmo a do súbojov pôjde zabojovať naplno. „Hráči sú pozitívne naladení a odhodlaní nepriaznivú sériu s Martinom zmeniť. Sústrediť sa budeme vždy na najbližší zápas a verím, že hráči odovzdajú v každom zápase maximum svojich schopností.“

 

 

Program štvrťfinále

Vonku

Utorok 08.03.2022, 18:00   HK Vitar Martin – TSS Group Spartak Dubnica

Streda 09.03.2022, 18:00    HK Vitar Martin – TSS Group Spartak Dubnica

Doma

Sobota 12.3.2022, 18:00     TSS Group Spartak Dubnica –  HK Vitar Martin

Nedeľa 13.3.2022, 18:00     TSS Group Spartak Dubnica –  HK Vitar Martin

Pripadný 5. zápas

Streda 16.03.2022, 18:00   HK Vitar Martin – TSS Group Spartak Dubnica

Pripadný 6. zápas

Piatok 18.03.2022, 18:00   TSS Group Spartak Dubnica –  HK Vitar Martin

Pripadný 7. zápas

Nedeľa 20.03.2022, 18:00   HK Vitar Martin – TSS Group Spartak Dubnica