Rýchly rozhovor s hlavným trénerom Romanom Chatrnúchom

Medzi sviatkami čakajú tím Spartaku dve stretnutia, ktoré hráči odohrajú po takmer 3 týždňovej prestávke od zápasového kolotoča. S hlavným trénerom Romanom Chatrnúchom sme v krátkom rozhovore rozobrali ako môže dlhšia prestávka od zápasov ovplyvniť herný prejav a taktiež aj stav zranených hráčov.

 

Ako vyzeral tréningový program hráčov počas sviatkov?

Z dôvodu karantény hráčov bol tréningový proces pozastavený už pred Vianocami, trénovať sme začali až 26.12.

Tím neodohral zápas už takmer 3 týždne, najprv to bola reprezentačná prestávka, ktorá trvala týždeň, hneď na to zastihol tím covid, kvôli ktorému bolo nutné preložiť až 3 stretnutia… aký bude podľa vás návrat do zápasov? Môže takáto stopka ovplyvniť herný prejav?

Vnímam to veľmi negatívne, chýbajúci tréningový proces sa bude ťažko dobiehať, chýba nám aj zápasová prax.  Najbližšie zápasy ukážu, aké stopy to zanechalo na mužstve.

V kádri sa nachádzali viacerí zranení hráči, ako to s nimi momentálne vyzerá? Vracajú sa po vynútenej zápasovej pauze späť do hry?

Zranenia hráčov  nás trápia od začiatku sezóny. V jednom období sme mali súčasne zranených až 9 hráčov. Dlhodobo boli alebo sú zranení Miro Kristín, Matej Kristín, Matej Síkela, Ján Jarábek, Dominik Hegyi, Kristián Meszároš a Martin Andrisík. Z toho dôvodu máme problém ako s tréningovým procesom, tak aj so skladaním zostavy na zápasy. Museli sme to riešiť dopĺňaním hráčov na striedavé štarty, ktorí k nám prišli len na zápasy.

 Už zajtra nás čaká tím z východu, s ktorým sme na domácom ľade odohrali veľmi vyrovnaný zápas. Ako vnímate tohto súpera?

Súper z Humenného oproti minulej sezóne zlepšil svoj herný prejav, vyšiel mu začiatok sezóny. Zatiaľ obidva zápasy, ktoré sme spolu odohrali, boli vyrovnané. Predpokladám teda, že aj zajtrajší zápas sa bude niesť v rovnakom duchu.

Stretnutia nášho tímu môžete sledovať z pohodlia domova pomocou livestreamu. Link na stream nájdete vždy pred zápasom na našom FB HK Spartak Dubnica.

  

Program zápasov nášho tímu na nasledujúci týždeň:

Utorok 28.12. 18:00 TSS Group Spartak Dubnica - HC 19 Humenné

Štvrtok 30.12. 17:00 HK Vitar Martin - TSS Group Spartak Dubnica