Matej Síkela: ,,Ambície v playoff sú na mieste."

Do konca základnej časti zostáva nášmu tímu 6 zápasov. Po nich nasleduje časť súťaže, ktorú už netrpezlivo očakáva každý hokejový fanúšik, a na ktorú sa každý hráč pripravuje od prvého tréningu. Pred týmto obdobím sme si pre vás pripravili rozhovor s 30-ročným útočníkom Matejom Síkelom, v ktorom nám prezradil, ktorá sezóna v jeho kariére bola pre neho tou najúspešnejšiou, aj to, kto je najväčším showmanom v šatni Dubnice. 

 

Ako sme už spomenuli, playoff sa neodkladne blíži, Spartak Dubnica sa nachádza v tabuľke SHL na priebežnom 5. mieste a v momentálnej situácii, by nás čakal v 1. kole súper z Topoľčian.  Náš káder je uzavretý, keďže prestupové obdobie sa skončilo, a my 5. marca odohráme posledný zápas základnej časti. Ako vidí naše šance v playoff rodák z Prievidze? ,,Základom úspechu bude, podľa mňa, hrať ako tím a vzájomne si na ľade pomáhať. Zamerať sa viac na detaily, pretože práve  tie v playoff vedia veľakrát rozhodnúť zápas a v neposlednom rade počúvať taktiku trénera. Napriek tomu, že máme v tíme veľa mladých hráčov, sú veľmi šikovní. Myslím si, že určité ambície sú na mieste,” zhodnotil prípravu na blížiacu sa vyraďovaciu časť Matej.  
 

Veľmi dôležitým aspektom kvalitných výkonov na ľade, je aj atmosféra v šatni. Keďže takmer 2-metrový útočník prišiel do dubnickej šatne v priebehu tejto sezóny, chceli sme vedieť, ako sa cíti v kabíne, a tiež s kým si najviac rozumie. “Atmosféra v šatni je super, sme dobrá partia. Niektorých chalanov som poznal už z predošlých sezón,myslím si, že vychádzam s každým, nerobím rozdiely,” zamyslel sa diplomaticky, no napokon predsalen prezradil 2 mená,  “tým, že vedľa mňa sedí Miro Kristín, tak viac kecáme. A ešte Filip Ondruš, s tým sa poznám o niečo dlhšie a cestujeme spolu na zimák.” V každej hokejovej partii by ste vedeli nájsť hráča, ktorý dokáže pobaviť celú kabínu, kto je týmto zabávačom v dubnickom klube? “Dovolím si tvrdiť, že všetci v kabíne by sme sa zhodli na 1 mene a to je Janči Jarábek, to je neskutočný showman,” priznal so smiechom.

Matej Sikela nazbieral mnoho skúseností v extraligových kluboch, v ktorých v minulosti pôsobil, patrí sem Poprad, Zvolen, Dukla Trenčín aj Žilina. So Zvolenom dokonca zažil aj zisk titulu, a tak sa niet čomu čudovať, že práve sezónu 2012/2013 označil ako svoju najúspešnejšiu v kariére: “Každá sezóna má niečo do seba a je niečím zaujímavá. Ale keď mám povedať jednu, tak je to určite majstrovská sezóna vo Zvolene, kedy sme vyhrali titul.”

30-ročný útočník pôsobil aj v Žiline, s ktorou si zahral extraligu aj nižšiu súťaž SHL. Aký vidí najväčší rozdiel medzi týmito súťažami? “Hlavný rozdiel je v taktike. V extralige sa kladie na ňu väčší dôraz. Výhoda SHL je, že je trochu uvoľnenejšia,” zhodnotil Matej 2 najvyššie súťaže na Slovensku.

Ako sme už načrtli, ako hráč pôsobil aj v Žiline, ktorá tuto sezónu jasne dominuje súťaži, no nášmu tímu sa podarilo Vlkov poraziť na našom domácom ľade 2:1. Cíti Matej v zápasoch proti tomuto súperovi zdravú rivalitu? “Deň pred zápasom mám s chalanmi zo Žiliny klasické doťahovačky, ale do zápasu už vstupujem s čistou hlavou a všetky vzťahy dávam bokom.”  No napokon ešte dodal: ,,Ale je pravda, že výhra nad Žilinou chutí lepšie.”

Nakoniec sme Matejovi položili otázku, ako hodnotí pôsobenie v našom klube HK Spartak Dubnica. “Ako som už hovoril, partia v Dubnici sme dobrá, v kabíne je uvoľnená atmosféra, takže pôsobenie v klube hodnotím pozitívne, aj keď určite stále je sa kam posunúť herne vpred a zlepšovať sa. Počas korony je to pre kluby určite ťažšie, ale myslím si, že podmienky máme na slušnej úrovni. Nemôžem si sťažovať,” uzavrel Síkela.


Súvisiace články