Zápas proti Leviciam rozhodli až samostatné nájazdy

Po dlhšej prestávke sme konečne naskočili na premiérový duel tohto roka a to práve proti súperovi z Levíc. Prvý zápas po 15 dňoch rozhodovali až samostatné nájazdy, v ktorých boli, bohužiaľ, úspešnejší hostia, a tak si odnášajú víťazstvo 2:3sn.

Počas sviatkov sme dostali nie príliš potešujúce správy. Boli to pozitívne testy hráčov nášho tímu na koronavírus, a tak sa pre nás musel zastaviť tréningový i zápasový proces.

Ocitli sme sa v neľahkej situácii, keďže na zápas sme nastupovali s minimálnym počtom tréningov, no už počas prvej tretiny sa presným a prvým zásahom v roku 2021 vyznamenal trenčiansky odchovanec Dávid Maniaček. Ako hodnotí priebeh včerajšieho zápasu? „Je to škoda, že sa nám nepodarilo vyhrať, pretože si myslím, že sme na to mali. Mrzia nás nevyužité presilovky, v ktorých sa zápas mohol zlomiť, no bohužiaľ sa nám to nepodarilo,“ riadny hrací čas nerozhodol o víťazovi a tak sa hra preniesla do predĺženia, „podľa môjho názoru, aj v predĺžení sme mali viac z hry my, a tiež ma mrzí moja nevyužitá šanca pred koncom nadstaveného času.“

Dlhšia prestávka od zápasov, môže byť tiež ukazovateľom na včerajší výsledok, no Dávid to tak nevidí „Je pravda, že to bolo o trochu ťažšie, keďže väčšina tímu bola v karanténe a chýbala nám zápasová prax, ale v žiadnom prípade sa na to nechceme vyhovárať.“ Hráči si tak zo zápasu odnášajú 1 bod, keďže v nájazdoch sa podarilo gólovo presadiť len ruskému útočníkovi Artemovi Dmitrievovi.

Včerajší zápas zhodnotil aj hlavný tréner Roman Chatrnúch: „Nastupovali sme do zápasu po dlhšom hernom výpadku a len s minimom tréningov po karanténe, čo bolo jasne vidieť v prvých 15 minútach, súper bol rýchlejší, dôraznejší a vytváral si viac gólových šancí. Aj s veľkou dávkou šťastia sme to ustáli a po našom 1. góle sa začala hra postupne vyrovnávať. Dokonca sme siahli aj na 3 body, keď sme nastrelili 3x tyč.“

Už zajtra pocestujú naši dubnickí hokejisti do Žiliny, kde odohrajú zápas proti Vlkom o 17:30.


Súvisiace články