15-bodový Filip Ondruš: Stále sa snažím hrať pre tím.

25-ročný žilinský rodák Filip Ondruš si začiatok sezóny užíva. V 10 zápasoch strelil 11 gólov a pripísal si 4 asistencie. V ligovej tabuľke produktivity mu s 15 kanadskými bodmi patrí 3. miesto. Pred dnešným domácim zápasom proti Považskej Bystrici sme mu položili pár otázok, na ktoré nám odpovedal. V rozhovore sa dozviete, čomu Filip vďačí za úspešný štart alebo aj to, ako vníma návrat fanúšikov na štadión.

 

Začiatok sezóny ti veľmi chutí, čo dokazuje aj 3. miesto v ligovej tabuľke produktivity. Čomu vďačíš za tento vynikajúci štart?

,,Samozrejme som rád, že mi to tam teraz padá , v podstate sa snažím hrať stále pre tím. Darí sa mi k tomu strieľať aj góly, čo poteší každého hráča. Dôležité ale je aj to, aby sme ako tím stúpali a spoločne rástli od zápasu k zápasu,“ vyslovil sa k svojej skvelej forme. Z dôvodu viacerých zranení spoluhráčov, mal šancu vyskúšať si hru takmer s každým hráčom, a tak nám prezradil aj to, s kým si veľmi dobre rozumie: ,,Túto sezónu som hral v útoku azda s každým možným hráčom, pretože kvôli maródkam sa rotovali hráči. V posledných zápasoch som nastupoval najčastejšie  spolu so Sojom (pozn. Peter Sojčík), ktorý má cenné skúsenosti a určite sme si sadli ako na ľade, tak aj mimo neho.“

Keďže sa ti podarilo bodovať v 9 z 10 odohraných duelov, ako vstupuješ do jednotlivých zápasov? Cítiš tlak alebo si zápasy naopak užívaš?

,,Určite nevytváram sám na seba tlak, že musím dať gól v každom zápase. To by mi určite neprospelo. Snažím sa pristupovať k zápasu ale aj k tréningu stále rovnako a nespoliehať sa na to, že niečo príde len tak, samé od seba.“ 

V posledných stretnutiach sa tímu príliš nedarilo, no v piatok sa smolná séria konečne zlomila a prišlo víťazstvo nad Levicami. Myslíš, že to bude pre tím určitý odrazový mostík?

,,Vnímam to tak, že máme pred sebou ešte veľa práce a nemôžeme sa uspokojiť jedným víťazstvom nad Levicami. Tých víťazstiev musí prísť určite viac, aby sme sa dokázali od niečoho odraziť a dostať sa na pozície v tabuľke, na ktorých by sme boli spokojní. A samozrejme musíme ísť krok po kroku,“ priblížil nám ako vníma aktuálne výsledky Spartaku žilinský rodák.

Už dnes o 18:00 čaká Spartak dôležitý derby zápas proti Považskej Bystrici, ako sa tebe osobne hrá proti tomuto súperovi? Aké bývajú zápasy proti Panterom?

„Proti Považskej Bystrici sa hra veľmi ťažko. Hrajú nepríjemný bojovný hokej, takže to bude určite náročné. Dôležitá bude dobrá príprava na zápas.“

Súčasná situácia povoľuje fanúšikov na tribúnach. Aký je to pocit, po dlhej dobe hrať pred divákmi? Bol to na začiatku nezvyk oproti minulej sezóne?

,,Poviem to tak, konečne máme pre koho hrať a vidíme na tribúnach ľudí, ktorí nám fandia a tlieskajú aj keď sa prehrá zápas. Vnímam to určite pozitívne a som rád, že sú s nami,“ potešil sa Filip z návratu fanúšikov na tribúny. Priznal, že si počas prvých zápasov musel na divácku kulisu zvykať:  Zo začiatku som bol až prekvapený, pretože človek  po tom dlhom roku bez divákov aj zabudne aké to je. Som rád že sú späť a dúfam, že ich bude chodiť čo najviac, tak ako to bude dovoľovať momentálna situácia,“ zakončil najproduktívnejší hráč Spartaku Dubnica, Filip Ondruš.  

 

My Vás už dnes pozývame na atraktívne považské derby proti Považskej Bystrici, ktoré štartuje o 18:00. Tešíme sa na Vašu návštevu!