Rýchly rozhovor s Oliverom Ďurišom

RÝCHLY ROZHOVOR S OLIVEROM ĎURIŠOM

Počas ligovej prestávky sme si pre vás pripravili krátky rozhovor s aktuálnym kapitánom tímu Oliverom Ďurišom. Dočítate sa v ňom ako sa Oliver zhostil kapitánskej pozície, a taktiež aj to ako najradšej trávi svoj voľný čas mimo zimáku. Prajeme príjemné čítanie.

 

Po zranení Mira Kristína si sa zhostil pozície kapitána tímu. Cítiš s Céčkom na hrudi počas zápasov väčšiu zodpovednosť?

Áno samozrejme, je to väčšia zodpovednosť a som rád za prejavenú dôveru. Dúfam, že Mira plnohodnotne zastúpim a on bude čím skôr fit. No ja sa zatiaľ viac zoznámim s rozhodcami.

Po období, kedy sa tím výsledkovo trápil, sa po výhre nad Žilinou odštartovala séria víťazstiev. Myslíš, že práve toto naštartovalo tím?  

Je pravda, že sme mali horšie obdobie, ale verím, že už je za nami. Niektoré veci sme si lepšie odkomunikovali medzi sebou a dúfam že zápas so Žilinou nám ukázal ako vieme a chceme hrať.

Je pred nami ligová prestávka,  na zlepšenie čoho by sa mal tím najviac sústrediť?

Určite si trochu oddýchneme a pokračujeme ďalej. Bude tu priestor aj na tvrdší tréning, zdokonalenie herného systému a štandardných situácií. No a v nedeľu sa tešíme na Topoľčany.

Viackrát sa stalo, že tím doplatil inkasovanými gólmi na zbytočné vylúčenia... Čo sa musí v našej hre zmeniť, aby bolo vylúčení menej?   

Musíme sa vyvarovať hlavne faulom hokejkou, z toho vyplýva, že keď zlepšíme pohyb, bude menej zbytočných vylúčení.

Ako plánuješ využiť „voľný“ čas počas nasledujúceho týždňa bez zápasov?  

Mám v pláne si trochu oddýchnuť, zregenerovať a doliečiť menšie zranenia. Určite na nejaké aktivity využijem aj pekné počasie.

Keď už hovoríme o aktivitách mimo hokeja, ako vyzerajú tvoje dni keď odídeš zo zimáku? Ako najradšej tráviš dni?

Mimo hokeja sa venujem svojmu menšiemu súkromnému fitku v Trenčíne. Ale inak rád trávim čas s rodinou, kamarátmi alebo prechádzkami. Rád si pozriem aj dobrý film alebo seriál.