Za Dubnicu nastúpil len 16-ročný útočník Samuel Honzek

Mladučký nádejný útočník Samuel Honzek má síce len 16 rokov, no dostal už druhú šancu zahrať si za A-mužstvo. Svoj debut zažil len na konci novembra, kedy naskočil na ľad za extraligovú Duklu Trenčín. Pri početnej maródke nášho tímu prišiel na pomoc práve z neďalekého Trenčína a odohral svoj druhý zápas medzi seniormi.

Dostať správu o tom, že si zahráte za mužov je určite snom každého mladého hokejistu, Samo túto šancu dostal v Dukle, ako na ňu zareagoval? „Keď mi tréner zavolal, aby mi oznámil túto správu, 2 hodiny pred zápasom, tak som bol najprv veľmi nervózny, no potom, keď už som prišiel na zimák, stres zo mňa opadol a už to bolo v pohode,“ zamyslel sa nad situáciou spred 3 týždňov, kedy odohral zápas proti Novým Zámkom.

Skočiť z juniorského hokeja do toho mužského určite nie je jednoduché, prezradil nám, kde cíti najväčší rozdiel: „Je to určite rýchlejší a silnejší hokej, mám tu oveľa menej času na rozhodovanie. Mužský hokej je najmä silovo a korčuliarsky náročnejší ako v juniorke.“

V šatni je najmladším hráčom, čo pre mnohých mladých nemusí byť zrovna príjemné, Samuel v tom však problém nevidí a tvrdí, že v kabíne sa k nemu všetci správajú milo. „Je to super partia, prijali ma a aj keď som tam bol zatiaľ len raz, nebolo to nepríjemné,“ zhodnotil mladík.

Každý hráč sa chce niekam posúvať, a tak sa musí aj herne zlepšovať, čo by chcel vylepšiť na svojej hre? „Chcel by som sa hlavne zlepšiť korčuliarsky, aby som sa dostal do tempa a stíhal s hráčmi, potom by som chcel dolaďovať detaily, čo znamená mať prehľad v hre a byť silnejší v súbojoch,“ ozrejmil nám svoje plány Samuel.

My mu držíme palce a želáme , nech sa mu v seniorskom hokeji len darí.  


Súvisiace články