Séria vo vyrovnanom stave je na programe v Dubnici počas víkendu

Spartak odštartoval štvrťfinálové súboje play-off v utorok. Úvodné stretnutie po riadnom hracom čase nespoznalo víťaza, a tak nasledovalo predĺženie, v ktorom za Dubničanov rozhodol presným zásahom Oliver Ďuriš. Vyraďovacia časť pokračovala hneď na ďalší deň, v 2. zápase si víťazstvo 4:1 pripísal Martin, a tak sa séria sťahuje na dubnický štadión za vyrovnaného stavu 1:1.

 

Vyrovnané stretnutia zo základnej časti sa presunuli aj do play-off. Úvodný duel štvrťfinále pokračoval v nastavenom trende z prebiehajúcej sezóny, keď sa skončil najtesnejším rozdielom a o víťazovi rozhodovalo až 10. minútové predĺženie. V ňom sa podarilo preklopiť víťazstvo na našu stranu Oliverovi Ďurišovi, ktorý po asistencii Miroslava Kristína strelil víťazný gól stretnutia. Olivera vyrovnaný úvodný zápas neprekvapil:  „Vedeli sme zo základnej časti, čo nás čaká, že to budú vyrovnané zápasy. Rozhodovali maličkosti a to ako sa na stretnutia pripravíme v hlavách. Zatiaľ sa nám to potvrdilo.“

Po víťaznom zápase, kedy sme prelomili sériu štyroch tohto sezónnych prehier proti Rytierom, nás čakal duel číslo dva, ktorý nevyšiel podľa našich predstáv. „Už sme si asi mysleli, že to pôjde samé a nemusíme tam nechať naše maximum, ako pri  vyhratom zápase. Tak to určite nejde, hlavne nie v play-off,“ vyslovil sa na margo druhého štvrťfinálového stretnutia v Martine skúsený útočník.

Domáce stretnutia štartujú už zajtra 12.3. a v nedeľu 13.3. v rovnakom čase o 18:00. Séria je vyrovnaná a obidva tímy budú môcť zabojovať a ujať sa vedenia v sérii. Dubnickí hokejisti sú odhodlaní pred domácim publikom uspieť. „Z Martina si odnášame jedno víťazstvo a do domácich stretnutí vieme čo zlepšiť. Keď to budeme dodržiavať budeme úspešní.“

Výhodu domáceho prostredia môžu potvrdiť aj diváci, ktorí môžu zavítať na zápasy prakticky bez väčších obmedzení. Na atmosféru z hľadiska sa tešia aj hokejisti Spartaku. Potešila ich aj podpora fanúšikov na štadióne v Martine. „Všetci sa už tešíme na domáce zápasy a veríme, že nás diváci prídu povzbudiť a podporiť v čo najväčšom počte. Rovnako ďakujeme za podporu aj na zápasoch v Martine,  kde nás prišli podporiť,“ vyjadril svoje pocity pred domácim zápasom Oliver.

 

Program štvrťfinále:

Doma:

Sobota 12.3.2022, 18:00     TSS Group Spartak Dubnica –  HK Vitar Martin

Nedeľa 13.3.2022, 18:00     TSS Group Spartak Dubnica –  HK Vitar Martin

5. zápas

Streda 16.03.2022, 18:00   HK Vitar Martin – TSS Group Spartak Dubnica

Prípadný 6. zápas

Piatok 18.03.2022, 18:00   TSS Group Spartak Dubnica –  HK Vitar Martin

Prípadný 7. zápas

Nedeľa 20.03.2022, 18:00   HK Vitar Martin – TSS Group Spartak Dubnica