Rozhovor s novou posilou Spartaku, Damianom Tyczyńskim

Po ukončení zmluvy v extraligovej Spišskej Novej Vsi prichádza do Dubnice talentovaný 21-ročný útočník Damian Tyczyński. Ako sa zrodil podpis zmluvy práve v Dubnici a aj to, čo prinesie spoluhráčom z rodného Poľska sa dočítate v dnešnom rozhovore. 

 

Poľský reprezentant prichádza do Dubnice zo Spišskej Novej Vsi, v ktorej strávil posledné sezóny. Rozhodnutie obliekať dres Spartaku prišlo po porade s agentom: ,,Môj agent mi predostrel ponuku, ktorá prišla z Dubnice. Mne sa páčila, a preto som sa rozhodol prísť práve sem,” vysvetľuje mladý hokejista. 

 

Spartak včera odohral zápas po 18 dňovej prestávke, v ktorom si pripísal víťazstvo 5:1 proti Humennému. Šikovný útočník bude nepochybne prínosom pre tím. Jednou z jeho silných stránok je vytváranie šancí spoluhráčom: ,,Ak by som mal povedať pár hokejovo silných stránok, tak viem byť kreatívny a silný na puku. Taktiež viem vytvoriť šance svojim spoluhráčom.”

Damiana čaká aj zoznamovanie sa s novou kabínou a hráčmi, ktorí v tíme pôsobia. Z aktuálneho kádra si v minulosti zahral v rovnakom pôsobisku len s 1 hráčom ,,Z tímu sa poznám osobne len s Lukášom Tábim, s ktorým som hrával v Spišskej,” ozrejmil nám. O Dubnici sa však rozprával so svojim bývalým spoluhráčom, ktorý u nás odohral túto sezónu 6 zápasov počas hosťovania. “O tíme som komunikoval s Džugym (Róbert Džugan pozn. redakt.), ktorý za Spartak odohral  niekoľko zápasov. On mi povedal že kabína je super a tím si rozumie, a tak sa nemám čoho báť,” prezradil dubnický nováčik.

Už zajtra nás čaká zápas proti Martinu, do ktorého sa zapojí aj naša nová posila. Damian Tyczynski je odhodlaný zapojiť sa do prebiehajúcej sezóny SHLa pomôcť Spartaku k dobrým výkonom . ,,V tíme v ktorom som pôsobil, som nedostal toľko priestoru koľko som potreboval a chcel. Keďže chcem hrať, tak som si vybral Dubnicu. Chcem dostať čo najviac  priestoru na ľade a pomôcť tímu k víťazstvám a dobrým výsledkom,” prezradil nám svoje plány. 

Keďže je Damian pôvodom z Poľska zaujímalo nás, či chalanom prinesie do šatne tradičnú sladkosť. “Keď pôjdem domov a vrátim sa,  určite prinesiem do šatne krovky,” zakončil so smiechom mladý útočník.