Juraj Cebák: ,,Celý tím musíme ísť postupne počas celej sezóny, krok po kroku, od zápasu k zápasu.“

Predsezónna príprava TSS Group Spartaku Dubnica prebieha v plnom prúde. Dnes naši hokejisti vykorčuľovali na zápasový ľad u nováčika SHL v Žiari nad Hronom a už tento  piatok 10.9. o 17:30 nás čaká prípravný duel proti extraligovej Dukle Trenčín. Na pár otázok nám v krátkom rozhovore počas prípravy odpovedal skúsený obranca a držiteľ 2 extraligových titulov, Juraj Cebák.

 

Dovedna sme v príprave odohrali 6 zápasov, z toho 2 boli súčasťou kvalifikácie do skupiny Slovenského pohára. Ako vidí prípravu Juraj zo svojho pohľadu?  „Neviem, či dokážem prípravu nejako konkrétne zhodnotiť, pretože v tíme je nás viacero nových hráčov, a tak sa ešte stále ladíme a dávame dokopy. Snažíme sa pripraviť čo najlepšie a zohrať sa, aby sme boli na novú sezónu pripravení. Ešte to chce nejaký čas, aby sme boli zohratí na 100%, ale o tom to je, preto hráme predsezónne zápasy,“ zamyslel sa nad prebiehajúcou prípravou rodák z Prievidze.

Dôležitou súčasťou kvalitných výkonov a hokejovej pohody je s určitosťou aj kolektív v šatni, tento kľúčový aspekt tímu vidí skúsený  obranca kladne: „Vyzerá to, že sme sa tu zišli veľmi dobrá partia, okrem nás nových, hrali ostatní chlapci spolu celú minulú sezónu, a moje pocity z kolektívu sú pozitívne.“

Príprava sa onedlho končí a už o 14 dní padne na dubnickom štadióne úvodné buly SHL proti Trnave. Mnohí hráči si pred sezónou stanovujú osobné výzvy a predsavzatia, Juraj však na takéto veci nemyslí:  Ja osobne si do sezóny nerád dávam ciele a očakávania, pretože sezóna sa vyvíja za chodu a najlepšie je vyhrať posledný, najdôležitejší zápas,“ zasmial sa bývalý extraligista a hneď za tým dodal, „ale to už som ďaleko a predbieham. Musíme ísť všetci postupne počas celej sezóny, krok po kroku, od zápasu k zápasu,“ uzavrel otázku.

V tíme sa v sezóne 2021/2022 stretne viacero hráčov s mnohými skúsenosťami od ktorých sa očakáva ,že budú oporami tímu. Jedným z nich je práve aj Juraj Cebák. Potvrdil, že veľmi rád odovzdá svoje skúsenosti mladíkom začínajúcim svoju kariéru v mužskom hokeji. „Záleží to aj na chlapcoch, či by si odo mňa chceli nejaké rady zobrať. Veľmi rád im odovzdám, čo môžem, keď vidím že sa chcú učiť a napredovať. Ak vidím niečo, čo by som robil inak, vždy im veľmi rád poradím a pomôžem.“

V piatok nás čaká ďalšia prípravná previerka, keď na domácom ľade privítame tradičného extraligistu z neďalekého Trenčína. Proti Trenčanom sme už jeden zápas odohrali, no zápas nám z pohľadu skóre príliš nevyšiel. Čo môžeme očakávať od blížiaceho sa stretnutia? „Od piatkového duelu očakávam samozrejme lepší výsledok ako v tom úvodnom. V prvom zápase, sme s Trenčínom dokázali korčuľovať len počas úvodnej tretiny. Takže v piatok verím vo vyrovnanejší zápas,“ prezradil nám dubnický obranca svoj pohľad na piatkový ťahák.

Počas prípravy sme sa stretli hlavne so súpermi, ktorých fanúšikovia veľmi dobre poznajú z SHL, jediným súperom z vyššej súťaže je Dukla Trenčín. Juraj vidí tieto zápasy platné na zbieranie skúseností hlavne pre mladíkov: „Pre mladších chlapcov je to určitá motivácia, ktorá im nastaví zrkadlo, kedy sa môžu porovnať so skúsenými hráčmi a tímami. A podľa toho sa pripravovať na vyššiu úroveň, ktorá by ich v extralige ako hráčov čakala.“

V zápasoch proti Trenčínu nepochybne cítiť príchuť derby a u dubnických fanúšikov sú veľmi obľúbené... „Určite je to pre fanúšikov veľmi atraktívny zápas a my sa budeme snažiť uhrať čo najlepší výsledok,“ zakončil rozhovor Juraj Cebák.

 

 

Foto: Bílí Tygři Liberec